2012. október 29., hétfő

Amerikai palacsinta - a prototípus



Ma reggel pattant ki a fejemből (miután a hűtő kongott az ürességtől...) az amerikai palacsinta készítésének ötlete - reggeli gyanánt. Mint az összes receptemet, ezt is régóta kívántam már megcsinálnyi ;) Szóval itt volt a nagy lehetőség. Gyors netes kutakodás, és rá is akadtam egy megvalósítható receptre, Horasz konyhájában.

Hozzávalók:

2 bögre liszt
2 bögre tej
1 tk. szódabikarbóna
1 csomag sütőpor
1 ek. olaj
2 tojás
csipet só
cukor, ízlés szerint (min. 1 tk.).

(A bögre mércéhez 2dl-es mérőedényt használtam.)

Ezen annyit változtattam, hogy (mivel szódabikarbóna nem volt itthon) 2 csomag sütőport tettem bele, illetve 2 evőkanálnyi cukorral kűttem meg...

A hozzávalókat kézi habverővel csomómentes masszává kevertem. Egy palacsintasütő serpenyő közepét hajszálvékonyan megkentem olajjal, felforrósítottam, és így sütöttem ki a palkókat.
A serpenyő közepére öntöttem a tésztából, úgy, hogy magától kb. 10-15 cm-es kör formára kiterüljön. Nagyon gyorsan sül; ahogy az alja elkezd bőrösödni (és egyúttal barnulni is), már lehet is alányúlni, és megfordítani. A másik oldalnak sem kell sok :) Sülés után tányérra tettem, megkentem baracklekvárral, majd a következő palacsintát rá az előző baracklekvárosra. Mivel a gyerkőceimnek készítettem, csak 3 db palacsintát szendvicseztem így be, de lehet magasabbra is tornyozni.

Hogy az usa-ban hogyan fogyasztják, arról itt nem értekezek, a fenti linken található erről is információ :) Egyszer azt a módit is ki fogjuk próbálni. A mai S.O.S. megoldás volt :)

A palacsinták nagy sikert arattak a család körében (bár a tojást ennék ilyen lelkesen a gyerekeim reggelire...az utolsó morzsáig eltűntetve!), úgyhogy szerintem nem ez lesz az egyetlen amerikai palacsinta recept, amit kipróbálok :)


5 megjegyzés:

  1. Nyami! Én ezt próbáltam ki ma, ez is szuperfinom! :) De egyre gondoltunk ma! :))
    http://makostunder.blogspot.hu/2012/02/legjobb-gyogymod.html
    Cupp! Erika, Poppy, ki hogy ismer :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez is jól hangzik, ki fogom próbálni :) Te is először csináltad? Merakkoraztán végképp összecsengtünk aznap :D
      Levél miatt ég az arcom, írni fogok, ígérem! Puszi

      Törlés
  2. Nem, kb. a harmadik recept volt, de az első, ami nagyon bejött. :)

    VálaszTörlés
  3. Várom leveled kitartóan, már a válasz is készül, hehe! :))

    VálaszTörlés