2010. október 31., vasárnap

Túrógombóc

A képen elég sápadtkák, élőben aranybarnák - voltak...

Ebben a receptben a legstrapásabb meló a túró beszerzése :) A többi hozzávaló azért folyamatos jelleggel fellelhető kicsiny otthonunkban.

Hozzávalók:
  • 50 dkg tehéntúró
  • 3 tojás 
  • 5 dkg vaj (olvasztva)
  • 3 e.k. búzadara
  • 3 e.k. zsemlemorzsa
  • 1 e.k. liszt
  • 2 e.k. porcukor
  • 1 t.k. só

Elkészítés: a hozzávalókat villával alaposan összekeverem-kavarom.

Azonnal is elkészíthetően a gombócok, de pár órát állhat is a massza a hűtőben.

Enyhén vizes kézzel gombócokat (kisebb tojás méretűeket) formázok, amiket forró, lobogó vízben kb. 5 perc alatt (míg feljönnek a gombócok) kifőzök, majd pirított zsemlemorzsában megforgatok.

Fincsi, ruganyos, puha túrógombóc az eredmény :)

Tejföllel szokták tálalni, de mi lekvárral és porcukorral is szeretjük... :)


3 megjegyzés:

  1. Sajna nálunk csak én szeretem,így nagyon ritkán készítek.De ebből szívesen kóstolgatnék!:)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Balwin!
    Odianya barátnőmön keresztül, de eljutottam a blogodhoz! Nagyon guszták a főztjeid, sütijeid majd biztos ki fogom azokat próbálni! Még most keresgélek a receptjeid közül!
    Szép napot!
    Boca

    VálaszTörlés
  3. Brigitta, örülök, hogy tetszik ;)

    Kedves Boca, üdv a blogomon! :) Köszi a dícséretet, bár éppen nem vagyok termékeny blogolós időszakomban (piruláááás)...de jó kutakodást kívánok! :)

    VálaszTörlés