Nem vagyok leveses. Illetve nem voltam, amíg Apjukkal nem találkoztam. Mert az édesanyja fantasztikusan főz, és imádom a leveseit. Nem a sima husileves hoz lázba, hanem a többi :)
Íme a gulyáslevese: (kb. 4-5 adag, bár ezt nem jegyeztem fel)
Hozzávalók:
- 40 dkg sertéscomb
- 3 szál répa
- 2 szál zöldség
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szem krumpli
- 1 szem paradicsom
- 1 db paprika
- 1 csomó petrezselyem
- 1/2 e.k. őrölt pirospaprika
- 1 t.k. köménymag
- kb. 3/4 e.k. zsír
- só, ételízesítő
Galuskához (vagy nokedli, kinek melyik):
- 1 db tojás
- liszt, amennyit felvesz
- késhegynyi zsír
Elkészítés: kis lángon felolvasztjuk a zsírt, a köménymagot beleszórjuk és kicsit megpörköljük.
A feldarabolt húst, a hasábokra vágott répát és zöldséget beletesszük a köménymagos zsírba, fakanállal átforgatjuk, és fedő alatt, időnként megkavargatva pároljuk, míg a hús kicsit megfehéredik.
Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát és jól elkeverjük. Vízzel felöntjük, hogy bőven ellepje a húst és a zöldségeket.
Beletesszük a négybe vágott paradicsomot, a kicsumázott paprikát, a megpucolt, egész hagymát, sózzuk és ételízesítővel is ízesíthetjük (kb. 1-1 teáskanál mindkettőből). Fedő alatt, nagy lángon felforraljuk.
Miután felforrt, lejjebb vesszük a lángot, és lassú tűzön rotyogtatjuk tovább a levest.
Közben ízesítjük - sóval, ételízesítővel (ha kell még), és mogyorónyi Piros Arannyal.
Amikor a hús majdnem kész, beletesszük a levesbe a petrezselymet, a kockákra vágott krumplit, és még kb. 10-15 percig főzzük, majd beleszaggatjuk a galuskát (szaggatóval, vagy kiskanállal).
Amint a galuska megfőtt, kész is a leves :) Elvileg...
Most egyelőre fotók nélkül operálok (kivéve torták); igyexem majd pótolni a hiányt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése