2010. június 7., hétfő

Fondant (fondán)

Fondant:
ahogyan Kiskuktánál találtam :)

  • 1 e.k. zselatin
  • 6 e.k. víz
  • 1 e.k. margarin
  • 2 e.k. méz
  • porcukor (amennyit felvesz; nekem kb. 3/4 kiló volt)
Elkészítés: a porcukrot átszitáljuk. Kb. fél kilónyit tegyünk keverőtálba, és készítsünk a közepébe mélyedést.

A zselatint keverjük el a vízben, majd vízgőz fölött melegítsük fel. Amikor már szinte forró, adjuk hozzá a margarint és a mézet, és addig keverjük, míg teljesen el nem olvadnak benne.

Ezután öntsük a porcukormélyedésbe, és kanállal kezdjük el belekeverni a porcukrot. Amikor már kanállal nem tudjuk kavarni, kézzel kezdjük el gyúrni. Ezt lehet a tálban, vagy porcukorral meghintett gyúródeszkán - ízlés szerint ;) . Annyi porcukrot adjunk még hozzá (legjobb kanalanként, minden adagot jól beledolgozva), hogy szép egynemű, gömbbé álló, kézhez még jócskán tapadó masszát kapjunk.

Torta bevonásához hagyhatjuk lágyabbra, figurák készítéséhez pedig keményebbre.

Miután készen vagyunk, duplán csomagoljuk bele folpack-ba, és hagyjuk pihenni szobahőmérsékleten kb. 6 órát.

2-3 napig szobahőn is eláll, ha tovább szeretnénk tárolni, tegyük hűtőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése