Ezt a receptet a mindmegette.hu-n találtam.
Apa valami csirkehúst akart sooook zöldséggel. Volt itthon Bokri juhtúró, gondoltam azt is beleszövöm. Így leltem erre a recire.
Egyébként sem a juhtúrót, sem a kaprot (főleg ezt nem!) nem szeressem, de én is jót ebédeltem belőle :)
Kapros juhtúróval töltött csirkemell bacon bundában
Addig elkészítjük a tölteléket: a hozzávalókat összekeverjük, a sózással vigyázzunk, mert a juhtúró elég sós.
A pácolt csirkemelleket a kiterített baconszeletekre helyezzük, majd ráhalmozunk a töltelékből, feltekerjük, és megtűzzük fogpiszkálóval.
Olívaolajjal kikent jénaiba szépen sorban lerakjuk. Letakarjuk alufóliával, 30 percet sütjük előmelegített sütőben, majd levesszük a fóliát, és szépen megpirítjuk.
Köretnek reszelt sajttal megszórt burgonyapürét és párolt zöldbabot kínálunk, esetleg őszibarackbefőttet.
Apa valami csirkehúst akart sooook zöldséggel. Volt itthon Bokri juhtúró, gondoltam azt is beleszövöm. Így leltem erre a recire.
Egyébként sem a juhtúrót, sem a kaprot (főleg ezt nem!) nem szeressem, de én is jót ebédeltem belőle :)
Kapros juhtúróval töltött csirkemell bacon bundában
- 1 kg csirkemell (filé, szeletelve)
- 25 dkg bacon
- 1 pohár natúr joghurt
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 20 dkg juhtúró
- 2 db tejben áztatott zsemle
- 1 tojás
- só (el is hagyható, a juhtúró elég sós)
- bors
- kapor
- olívaolaj a tepsi kikenéséhez.
Addig elkészítjük a tölteléket: a hozzávalókat összekeverjük, a sózással vigyázzunk, mert a juhtúró elég sós.
A pácolt csirkemelleket a kiterített baconszeletekre helyezzük, majd ráhalmozunk a töltelékből, feltekerjük, és megtűzzük fogpiszkálóval.
Olívaolajjal kikent jénaiba szépen sorban lerakjuk. Letakarjuk alufóliával, 30 percet sütjük előmelegített sütőben, majd levesszük a fóliát, és szépen megpirítjuk.
Köretnek reszelt sajttal megszórt burgonyapürét és párolt zöldbabot kínálunk, esetleg őszibarackbefőttet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése