A ganache recijét Edit tortasulijában olvastam, a fehér csokis verzióra egyből le is csaptam :)
Fehér csokis ganache (gánáss):
- 200 ml főzőtejszín
- 35 dkg fehér csoki
Elkészítés: a tejszínt felmelegítjük. Lehet jóóó meleg, de ne forrjon.
A csokit feldaraboljuk és beletesszük a meleg tejszínbe. Kicsit hagyjuk állni, majd fakanállal addig kevergetjük, míg a csoki el nem olvad.
Hűtőben sokáig eltartható és újramelegítve felhasználható.
Ha fel akarjuk habosítani, akkor várjuk meg, míg teljesen kihűl (esetleg hűtőbe is tehetjük előtte), majd habverővel verjük jó habosra.
Ez a mennyiség nekem elég volt egy 25 cm-es tortaformában sült torta lekenéséhez (csak kívülre!).
Egyébként bűűűnédes, de bevonáshoz nem olyan vészes.
Egyébként bűűűnédes, de bevonáshoz nem olyan vészes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése